Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1
  • 2
  • 1

Dependance Vught?.... WIJM 50 jaar

DSCN0348

 

 

 

 

Afgelopen weekend was het 50-Jarig jubileum van de Watersportvereniging IJzeren Man (WIJM) te Vught: RV De Hertog was erbij!

Eén van de festiviteiten van de in 1969 opgerichte WIJM was de familiedag voor leden op zaterdag 29 juni. De kinderen konden o.a. meedoen aan een clinic zeilen in Optimisten en het bouwen van vlotten, waarmee ook gevaren kon worden.

Voor de volwassenen werden drie roeiclinics van elk twee uur gegeven. Daarvoor werd, met behulp van de roeiploeg BlancDeBlanc, de Deuteren ingezet. Het was voor velen een totale verrassing toen ze zagen dat zo’n roeiboot aardig groot is. We mogen terugkijken op een geslaagde dag.

Omdat de botenwagen het weekend voor wedstrijden in Rotterdam was, kon het vervoer terug pas op maandagmorgen plaatsvinden. Dat was een buitenkansje voor een aantal Hertog leden, om op zondag op de mooie IJzeren Man te roeien. Aan belangstelling was2019 06 29 Clinic IJzeren Man geen gebrek. Een aantal Hertoginnen in badpak kwam van de zuidoever naar ons toe zwemmen om even te informeren naar het hoe en waarom de Hertog hier aan het roeien was.

Een aantal leden van de Vughtse IJsclub, die ook haar domicilie op de IJzeren Man heeft en zomers o.a. met racefietsen traint was bijzonder enthousiast en zou graag aan een clinic meedoen.

Er zijn al stemmen opgegaan om een roeirace op de IJzeren Man te houden. Wie weet.

Met dank aan de vrijwilligers voor het transport en het geven van de clinics.

Wim Notebaart

 

2019 06 30 Hertog leden roeien in Vught