Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1
  • 2
  • 1

Verslag Suikerrace

Suikerrace 2019 4Op deze koude zondagmorgen troffen Remo en ik, Sebastiaan en Maurice op de vereniging die de botenwagen gereed maakten voor vertrek. Aangezien de boten de dag daarvoor al waren opgeladen verwachtten we dat we snel konden vertrekken en ruim op tijd zouden zijn voor het eerste blok. Echter, op de snelweg kregen we een telefoontje, de sleutel van de disselbak was zoek! Ze hadden van alles geprobeerd; van de hele vereniging wakker bellen tot aan het doorzagen van het slot, maar niets bood een oplossing... Toen na bijna driekwartier de sleutel toch gevonden werd, was het de hoogste tijd om te vertrekken! Met 4 man een tweetje opriggeren is gelukkig zo gedaan, en Remo en ik konden toch nog op tijd beginnen met oproeien.

Suikerrace 2019 1

Al snel merkte we wat voor geweldig weer het was, met het zonnetje in ons gezicht hadden we het zelfs warm, dit beloofde een topdag te worden!

Vanwege schade aan de Engelen, waren we uitgeweken naar de Beckerstoren, en die liep heel soepeltjes. Gewapend met goed advies van Heleen startte we onze wedstrijd op een, voor ons hoog, tempo van 28-30 spm. De eerste twee bruggen kwamen snel en we haalde zelfs boten in, wat voor mij een nieuwe ervaring was! Toen we bij de 3e brug kwamen dachten we er bijna te zijn, alleen stond daarop groot aangegeven “nog 3200m”! De benen begonnen al zwaar aan te voelen maar we stampten stevig voort. De tocht naar de 4e brug leek oneindig en vanaf daar moesten we nog 1500m. Toen aan het einde bijna alles op was, hoorde we de microfoon bij de finish en dat bracht ons nieuwe kracht!

Echter, we finishten aan vlotkant en er werd gesproken over een diskwalificatie. Na kort overleg met de wedstrijdleider bleek daar gelukkig geen sprake van te zijn. We waren zeer tevreden met onze tijd van 28:40 maar of het genoeg was wisten we niet aangezien er nog meerdere Mix 2x’s in het tweede blok zouden starten.

Veel tijd om hierbij stil te staan was er niet, want Remo moest snel herstellen en opnieuw de boot in om in te vallen bij Tokio2020. Ik was erg blij dat ik het rustiger aan mocht doen en alleen nog maar hoefde te sturen bij de Waterbuffels.

Met de zon achter de wolken was de temperatuur aanzienlijk gezakt, maar het water bleef rustig en er stond geen wind, wat prima omstandigheden waren voor een mooie wedstrijd!

Voor de start werd er gespeculeerd dat het toch wel mooi zou zijn als Hertog op dit nummer 1&2 zouden worden! (spoiler: dat is gelukt!) Het startschot luidde en de  heren vlogen over de start.

Suikerrace 2019 2

Suikerrace 2019 3Onder leiding van Marco roeide Tokio2020 een prachtig vlakke race. Er was veel stabiliteit wat de mogelijkheid gaf goed de benen eronder te zetten en de boot mee te nemen. Ondanks dat het jammer is dat er halverwege werd gesnoekt, was het ook een mooi moment om even adem te halen en daarna op volle kracht door te pakken. Met de juiste aanmoediging en motiverende kreten lukte het Tokio2020 zelfs een eindsprint eruit te persen.

Zoals we van de Waterbuffels gewend zijn rammen ze de boot met gemak door het water, en ook vandaag ze gingen als een speer. De een na de andere boot werd ingehaald, tot wel 9 aan toe! Ze wisten het hele stuk een super steady krachtige haal vol te houden. Toen de finish binnen gehoorbereik kwam kregen ze het zelfs voor elkaar nog een tandje bij te zetten en met een slagtempo van 34 een waanzinnige tijd neer te zetten! Ze waren, naast één duitse heren 8, de enige die onder een tijd van 25 minuten kwamen, met een gemiddelde snelheid van 16,63 km/u! Achteraf werd er geconcludeerd: “het was wel echt even buffelen”.

Toen was het tijd voor de prijsuitreiking. Remo en ik behaalde ons eerste blik voor de gecorrigeerd (en absoluut) snelste Mix 2x tijd. Daarna mochten ook de waterbuffels hun welverdiende medailles in ontvangst nemen aangezien zij ook de gecorrigeerd (en absoluut) snelste tijd in H4x+ hadden neergezet. Ze hebben met hun, 24:45, zelfs het baanrecord gebroken met 10seconde! Dit record stamde nog uit 2003, dus dat is een waanzinnige prestatie!

Toen wij dachten alle prijzen binnen te hebben werden er ook nog bekers uitgedeeld. Remo en ik mochten tot onze grote verbazing ook nog een beker ophalen, voor de snelste algehele Mix tijd van de dag.

Suikerrace 2019 5

Kortom, het was zeer succesvolle dag met 7x (suiker)blik, een beker en een baanrecord!