Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

  • 1

Zichtbaar en veilig de winter door!

WeekvdVeiligheid

  
Vragen over veiligheid? Stel ze gerust aan de veiligheidscoördinatoren: Ruben Venneker en Marc Balemans, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tussen 1 november en 1 april is het verplicht om in skiff en tweetje een reddingsvest te dragen. Ook voor de stuur is het in die periode verplicht een reddingsvest te dragen.

 

Waarom eigenlijk?
Belangrijkste reden is dat de temperatuur van het water afneemt en je snel afkoelt, mocht je in het water terechtkomen. Zeker voor een stuur, die in de winter toch warmere en dus dikkere kleding draagt en daardoor bij te water gaan moeilijk kan zwemmen.

Ook op andere momenten kan het raadzaam zijn om een reddingsvest te dragen.

Bij de Hertog hebben we reddingsvesten van Secumar die je opblaast door aan het koord te trekken. Alle reddingsvesten zijn gekeurd en werken dus goed. Mocht je omslaan, dan blijf je in ieder geval drijven en kan hulp vanaf de kant ingeschakeld worden.

Meer weten over de werkwijze van een reddingsvest, hoe je het aantrekt en ook wanneer je het draagt? Lees er alles over in het veiligheidsplan: https://rvdehertog.nl/images/Veiligheid/Veilig_roeien-revisie_2022-November.pdf.

VEILIGHEID? ALTIJD!