Inloggen

 Hertog Logo Flat

Info over boten reserveren

Reserveer altijd een boot voordat je gaat roeien. Voor wedstrijden en toertochten gelden afwijkende regels. 
De afschrijving vervalt als de boot 15 minuten na de aanvang van de reserveringstijd nog in de stelling ligt.

Boten reserveren

Je kunt maximaal een week van tevoren een boot reserveren ('afschrijven') voor jezelf of voor je ploeg. Je schrijft de boot standaard af voor 1,5 uur. Als een ander reeds de boot van jouw keuze heeft gereserveerd, dan kun je aansluitend een reservering maken en de boot overnemen. Dit scheelt inleggen en uithalen. Wees echter wel op tijd aanwezig! Als er langer dan 15 minuten tussen de afschrijvingen zit, dien je de boot uit het water te halen en het vlot vrij te maken voor andere roeiers.

Je kunt alleen maar boten afschrijven waarvoor de vereiste examens hebt gedaan en die zijn toegekend in je eigen profiel.
Boten waar je geen toestemming voor hebt, staan automatisch schuin gedrukt.

Bovenin het scherm van het Boten Reserveren kun je aanvinken welke boottypes er getoond moeten worden. Mocht je dus bijvoorbeeld de ergometers niet zien staan in de lijst, dan zul je een vinkje moeten zetten in het vakje van 'Ergo'. Tevens is het mogelijk om het tijdvak aan te passen. Het is raadzaam om dit wel zo breed mogelijk te houden.
De donkergroene balken in de tijden onder het afschrijfdeel, geven aan wanneer de zonsopgang resp. -ondergang is. Deze schuift automatisch mee door het jaar heen. Je moet dus altijd in de lichtere vakken een afschrijving plaatsen.

Het is niet niet alleen voor jezelf van belang dat je de afschrijving vastlegd, maar ook voor de Commissaris Materiaal. Dit geeft ons namelijk inzicht in het bootgebruik wat we als input gebruiken voor het Onderhoudsplan en het Materiaalplan. 

Let op met inleggen: het rechter (stroomafwaartse) deel van het vlot is voor kleine boten (skiffs en tweetjes). Het linker deel (meest stroomopwaarts) is voor grote boten, C2, C3, alle vieren en achten.

 

Voorafschrijving (nvt)

Voorafschrijving is afgeschaft met ingang van de Coronamaatregelen. Het bestuur heeft besloten vooralsnog voorafschrijving niet opnieuw in te voeren.

Een voorafschrijving is het recht om een boot of ergometer -voor de afgesproken bloktijd- maximaal 14 dagen van tevoren af te schrijven. Buiten de afgesproken tijd is een voorafschrijving niet toegestaan. Bloktijden voor boten zijn 1,5 uur en voor ergometers 45 minuten.

Bekijk hier de afspraken die momenteel gelden voor de boten, en hier voor de ergometers. Je kunt altijd wijzigingen aanvragen als dat afgestemd is met de andere gebruikers via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Schrijf de boot alleen af voor het moment waarop je voorafschrijving hebt.
 • Het is niet toegestaan een boot aan te vragen waarvoor niet de gehele ploeg gerechtigd is.
 • Als je in een andere boot of in dezelfde boot buiten de aangegeven tijd wilt roeien, geldt de normale regeling: maximaal 7 dagen van tevoren afschrijven.
 • Skiffs kunnen alleen door een persoon worden afgeschreven, niet op naam van een ploeg. Voorafschrijving voor een skiff kan daarom ook alleen voor een persoon gelden.
 • Maak je toch geen gebruik van het afgeschreven materiaal, geef het dan zo snel mogelijk vrij!
 • Bij klachten over wel-afschrijven-maar-niet-gebruiken, fout afschrijven, te laat terugkomen en andere vormen van onsportief gedrag wordt de mogelijkheid om vóór-af te schrijven ingetrokken.
 • In principe twee tijdstippen per week per ploeg voor dezelfde boot. Meer afspraken zijn mogelijk mits niet in conflict met een al vergeven mogelijkheid.
 • Het bestuur behoudt de mogelijkheid om (voor)afschrijvingen door te halen i.v.m. wedstrijden, toertochten of clinics. 
 
 Rond het wisselen van de zomer- en wintertijd worden nieuwe afspraken gemaakt. Door de Commissaris Roeien wordt een 'voorafschrijvingsmarkt' ofwel 'botentombola' geörganiseerd. Samen bepalen de ploegen wie op welk moment in welke boot roeit. Vanaf 2017 verwerken we de aanvragen digitaal, en proberen we de voorafschrijvingsmarkt te beperken tot die boottypen en tijdstippen die problemen opleveren.

Enkele weken vooraf worden alle ploegen gevraagd hun voorkeur op te geven.
Hiervoor gelden de volgende beperkingen:

 • je kunt als ploeg op één tijdstip niet meer roeiplaatsen aanvragen dan er roeiers in de ploeg zitten. Een ploeg van vier kan dus niet 'voor de zekerheid' ook een twee en een skiff aanvragen voor hetzelfde tijdstip, of hetzelfde dagdeel.
 • je kunt in principe twee aanvragen per ploeg voor een boot doen. Meer aanvragen voor dezelfde boot zijn mogelijk, maar uitsluitend in overleg met de andere gebruikers van die boot.
 • je kunt op één tijdstip maximaal vier ergometers aanvragen. Wil je meer ergometers dan vier, is dat uitsluitend mogelijk in overleg met de andere gebruikers op die avond.
 • het bestuur kan intensief trainende ploegen permanente voorafschrijving geven, d.w.z. voor elk tijdstip.

Als de aanvraag geen conflict oplevert met andere gebruikers van de boot wordt deze aanvraag direct gehonoreerd. Als er wel conflicten zijn worden contactpersonen van de ploegen uitgenodigd op de voorafschrijvingsmarkt, waar conflicterende aanvragen kunnen worden opgelost.

Is het voor jou of voor jouw ploeg niet mogelijk aanwezig te zijn, vraag dan een ander om je te vertegenwoordigen. Voorzie die ander wel van voldoende alternatieven, zodat deze voor jou/jullie afspraken kan maken.

 • Commissies, zoals de StiC of Introductiecommissie, hebben soms ook een voorafschrijvingsrecht. Het kan dus zijn dat dit materiaal, voornamelijk C-materiaal, al vergeven is op de gewenste dag of tijdstip.
 • Voorafschrijving is geen automatische afschrijving, maar alleen het recht om te mogen (voor-) afschrijven.

 

Wedstrijden en reserveren

Wedstrijd reservering gaat voor
Het kan voorkomen dat een boot op een wedstrijd of toertocht gebruikt gaat worden door een ploeg. De reservering kan daarom worden geannuleerd door de wedstrijdcommissaris. De ploeg wordt daarvan op de hoogte gebracht.


Coachfiets

kan gebruik gemaakt worden van de coachfiets. Stalling van de coachfiets is in de buitenberging (toegang via vingerafdruk) i.v.m. kans op diefstal. Na gebruik svp terugzetten.

Privacy

In verband met de privacy wordt de naam van de persoon die een reservering heeft gemaakt na 4 weken niet meer getoond in het botenreserveersysteem. Ploegnamen blijven wel zichtbaar.