Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

poster opendag hertog 26 sept 800

Voor iedereen die bij de BBQ ook zo heeft genoten (of het jammer genoeg moest missen..), op zondag 26 september organiseert de Hertog opnieuw zo'n spetterend evenement! De Familie & Burendag.

Een open dag waarop ook de buren, collega's, familie en kinderen van leden en aspirant-leden zelf kunnen komen kijken naar wat we nou eigenlijk doen bij dat "roestige gebouw". Er komen aquabubbles, een heuse ergometer competitie, rondleidingen, kans om in een boot te zitten voor aspirant leden en een springkussen! De bar is natuurlijk ook weer open voor een verfrissend drankje!

Er wordt ook een clinic boordroeien georganiseerd voor iedereen die dat altijd al heeft willen proberen! Er zijn maar beperkt aantal plekken dus houdt de site in de gaten voor inschrijving!

We hopen jou en je familie op zondag 26 september te mogen ontvangen voor een gezellige dag vol sportief vermaak! Tot dan!

Lees wat de DIYR is en hoe Robbe de A-Finale haalde en vijfde werd. Een knap resultaat!

Foto DIYRZaterdag 3 en zondag 4 juli startte ik op de DIYR, de Dutch International Youth Regatta. Het zou een groot festival moeten worden, maar door corona was het een normale wedstrijd op de Bosbaan. Het was een wedstrijd die ook voor de nog jongere jeugd leuk is. Zo was er een veld met een gebroken 2km. Je roeit eerst duizend meter, daarna roei je 500 meter uit en dan sprint je 500 meter naar de finish toe. Maar er was ook zoals gewoonlijk de 2 kilometer.

Ik startte op zaterdag en zondag in de skiff op de 2 kilometer. Op zaterdag moesten wij heel vroeg vertrekken vanuit Den Bosch om op tijd aan de start te liggen. Ik startte in de tweede voorwedstrijd. In mijn voorwedstrijd werd ik 4e. Dat was goed voor een B-finale.

DMO en DIYR juli 21

Volg de DIYR live via: https://time-team.nl/nl/info 
 

Ben je van plan om deze zomer t/m september een wedstrijd of marathon te roeien (waarvoor inschrijving via het KNRB-inschrijfprogramma noodzakelijk is), kondig dit dan alvast even aan.

 • Er zijn plannen voor de 11-steden op 3-4-5 sept en marathons op 22 aug en 25 sept waar de botenwagen heen gaat. Deze laatste datum valt samen met Abeelenrace en Eemhead.
 • Ga je inschrijven, zorg dan dat de ploegpenningmeester een machtiging heeft afgegeven aan de Penningmeester (van De Hertog), anders wordt de inschrijving niet gedaan.
 • Ga je inschrijven, zorg dan dat je een wedstrijdcontract getekend hebt, anders is inschrijven onmogelijk.
  Er is vandaag (23/6) door de secretaris een mail uitgegaan naar alle personen op de ledenlijst die nog geen KNRB wedstrijdcontract hebben. In de mail staat hoe je het wedstrijdcontract kunt aanvragen.
  Doe dat op tijd!
 • Let erop dat inschrijven tenminste 2 weken voor de wedstrijddatum moet gebeuren, aangezien de wedstrijdcommissaris vele administratieve handelingen moet doen, boten moet reserveren èn er moet voldoende tijd zijn om transport te regelen.
 • Let erop dat Oda en Kim in de zomer ook met vakantie en andere zaken bezig zijn.
 • Zie voor alle belangrijke informatie/voorbereiding onze eigen website: https://www.rvdehertog.nl/roeien/roeiactiviteiten/wedstrijdroeien (ook de tabbladen!)
 • Zie voor alle wedstrijden en informatie: https://inschrijvingen.knrb.nl/nl en de websites van de afzonderlijke wedstrijden.

Fijne zomer!

Oda & Kim

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beste Intro 2021 roeiers,

Jullie hebben een goed begin gemaakt met het roeien. Zo goed zelfs dat jullie klaar zijn voor jullie eerste wedstrijd. Jullie kunnen meedoen aan de Strava Race Week. Voor de intro's 2021 is er een aparte categorie. Dus je strijdt tegen je collega intro's.

Korte samenvatting (volledige informatie hier)
1.    Je meldt je ploeg aan met een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarin dat je een intro 2021 ploeg bent.
2.    Een teamlid installeert de Strava app op zijn/haar telefoon en maakt een (gratis) Strava account aan.
3.    Overleg met de Coach en Stuur dat je tijdens de training wil racen tussen de Acaciabrug en de Fietsersbrug en vice versa.
4.    Bij het begin van een training in de week 13 t/m 19 juni start je de Strava activiteit (Opnemen/Start)
5.    Je roeit zo hard mogelijk van de Acaciabrug tot de Fietsersbrug. Rustig rondmaken. En dan weer hard van de Fietsersbrug naar de Accaciabrug. Zie de "Veiligheid voorop" paragraaf in de bijlage.
6.    Bij het einde van de training stop je de Strava activiteit (Stop/Finish, verander Fietsrit in Roeien, dan Opslaan).
7.    Stuur op diezelfde dag een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van datum deelname, boottype, namen, leeftijd en geslacht van roeiers.
8.    Hiermee heb je de wedstrijd afgerond.

De uitslag van de race wordt op de Hertog site gepubliceerd en de winnaars krijgen een leuk aandenken.

Veel roei plezier!

Saskia Tonnaer en Joost Zonneveld

HertogInnleeg

 Een nog lege HertogInn wacht op inrichting (4 juni) en gezellig veel bezoekers (max. 30 tegelijk).

 
Vanaf 5 juni zal de Hertog Inn op geplande tijden weer geopend zijn, om gezellig met je roeimaatjes een drankje te kunnen drinken. Ook als je niet hebt geroeid ben je van harte welkom!

Om dit mogelijk te maken is een aantal regels opgesteld, lees deze alsjeblieft goed door.

Zorg goed voor elkaar en houd je aan de 1,5 meter regel!

 • De Hertog Inn is toegankelijk voor alle leden, die niet hoesten/kuchen, koorts, of andere Corona verschijnselen hebben (kom dan ook niet roeien).
 • De Hertog Inn is alleen open als er bardienst is, buiten openingstijden blijft de Hertog Inn gesloten.
 • Geen zelfbediening: het niet toegestaan zelf een drankje, koffie of thee te pakken, ook niet als de bar gesloten is.
 • Baropeningstijden:

Dinsdag, Donderdag:                  10:00 – 13:00 & 19:00 – 22:00

Maandag, Woensdag:                 19:00 – 22:00

Zaterdag, Zondag:                      9:30 – 12:30

 • Conform de landelijke corona regels moet de Hertog Inn om 22:00 dicht zijn. Ga dus op tijd naar huis en volg hier het verzoek van de 5e Stopper op om op tijd naar huis te gaan.
 • Eenrichtingsverkeer: Volg de looproute, de ingang van de Hertog Inn is enkel via de hoofdingang/voordeur van het gebouw, wil je de Hertog Inn verlaten ga dan via de nooduitgang naar buiten.
 • Er kunnen max. 30 mensen tegelijk aanwezig zijn in de Hertog Inn op 1,5 meter van elkaar.
 • Aan 1 tafel mogen maximaal 4 mensen zitten.
 • Volg de eventuele aanwijzingen van de 5e Stopper op, ga niet in discussie, heb begrip voor elkaar.

  Verdere regels:

Stravapostercomp De Hertog pakt dóór met een activiteit om intern met elkaar te sparren!

Na de HIT2,5 op 30 mei organiseren we een Strava Race Week!

(Georganiseerd door Saskia Tonnaer en Joost Zonneveld)

Alle boten kunnen meedoen!.
Alle roeiers kunnen meedoen!
Eerstejaars roeiers, die de intro 2020-2021 hebben doorlopen: voor jullie zal een aparte categorie worden aangemaakt; jullie strijden tegen elkaar.

De race bestaat uit 2 Strava segmenten van ca. 800 meter op de Aa (een segment heen en een segment terug). De beste (gecorrigeerde) opgetelde tijd van die 2 segmenten wint.

Hoe kan je meedoen?

 • Meld je aan bij de organisatie door een mailtje te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Zorg ervoor dat 1 persoon in de boot een (gratis) Strava account heeft, om je tijden op de segmenten op te nemen en door te geven; zorg ervoor dat je activiteit op roeien staat.
 • Roei op 1 dag beide
 • Publiceer die dag je activiteit op Strava.
 • Stuur op diezelfde dag een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van datum deelname, boottype, namen, leeftijd en geslacht van roeiers en eventueel stuur;
 • Voor de eerstejaarsroeiers (intro 2020)): laat in je email ook weten dat jullie een intro 2020 boot zijn.
 • Voor deze race tellen we je tijd voor beide segmenten bij elkaar op en dat wordt vervolgens gecorrigeerd voor boot, leeftijd, geslacht.


De tijdwaarneming doe je zelf, via een Strava-account. Je kan dus racen wanneer het jou/jullie uitkomt in deze week.  Je mag in de Hertog Strava Week van 13 tot en met 19 juni zo vaak meedoen als je wilt, alleen de beste tijd van je boot in die week telt mee voor je positie in het Strava Race Week klassement. De uitslag van de race zal op de site worden gepubliceerd en de winnaars krijgen een leuk aandenken.

Je kan als roeier meerdere keren meedoen in verschillende boottypes (in skiff, 2tje, of 4).

Meer informatie over inschrijven, tijdregistratie, parcours  enzovoort vind je hier.

IMG 20210521 WA0003 2

 

 

 

Nadat het vlot op de Zandvang was losgeraakt, is het gelukkig niet verloren gegaan, maar hebben we het tijdelijk als extra verlenging aan ons eigen vlot bij de vereniging vastgelegd.

Vervolgens zijn er nieuwe staaldraden en betonblokken aan bevestigd en is het vlot weer teruggebracht naar de Zandvang. Precies op tijd, nu we weer met alle boten mogen varen! Het is dus weer mogelijk om van dit vlot gebruik te maken om bijvoorbeeld van posities of van stuur te wisselen.

Veel roeiplezier!!

Er is een  Nieuwsbrief van april verzonden. Ervaring leert dat niet iedereen hem ontvangt.

Geef dat door, dan onderzoek ik wat er aan de hand is. En lees de nieuwsbrief voorlopig via deze link

Martine de Jong