Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Denk aan je veiligheid?!

Schermafbeelding 2021 01 12 om 15.07.46

In welke boten mag er nog geroeid worden na de boodschap van minister president Rutte?

 • Skiffs en gladde tweeën

 Basisregels die blijven:

 • Handenwassen bij aankomst op de vereniging
 • 1,5 Meter afstand
 • Niet in de loods blijven hangen
 • 1 Ploeg per keer in een loods
 • Kleedkamer en gebouw blijven gesloten, behalve het toilet op begane grond.
 • Niet langer op het terrein zijn dan nodig
 • Groepjes van maximaal 2 personen op het terrein en op 1,5 m afstand, als je niet roeit.
 • Kleedkamers en gebouw zijn gesloten, behalve toilet beneden.

 Downloads


xx december nieuw protocol volgt

11 december 2020: Corona protocol fase 5 (versie 5.0)
16 juni 2020: Instructie *C*-ondersteuner (versie 2.1)
26 mei 2020: Basisuitgangspunten_bij_het_veilig_instrueren_van_beginnende_skiffeurs


Schermafbeelding 2020 11 29 om 14.58.43

Schermafbeelding 2020 11 29 om 14.59.10

 

 

 

 

 

 

 

Lees het hele artikel op de website van het Brabantsdagblad

 

Ook dit jaar weer zijn bij Roeigoed deze Hertog Coolmax shirts verkrijgbaar, de ideale thermo voor de herfst- en wintermaanden. Dit superfijne shirt met de bekende driehoekjes is speciaal gemaakt in de bekende Hertogkleuren. De stof voelt zacht aan en is gemaakt van de snelst drogende high - tech stof  COOLMAX ® , het houdt zweet weg van de huid en laat het lichaam droog en  comfortabel aanvoelen om je zo goed mogelijk te voelen tijdens & na het roeien.

langemouwenshirt

 

Ook in de lijn bij Roeigoed en het Hertog shirt met zwarte broek of het Hertog roeipakje.

De kleding is online te bestellen via Roeigoed.nl . (Kleding -> Clubtenue’s).

 

 

shirtenroeipakje2020

In lijn met de nieuwe maatregelen van de overheid geldt per direct het volgende:

 • Het roeien wordt  beperkt. Roeiers vanaf achttien jaar mogen alleen roeien in éénpersoonsboten, tenzij de roeiers uit één huishouden komen, met een maximum van vier personen.
 • De Hertoginn en de kleedkamers blijven gesloten.

Praktisch betekent dit:

 • Bestaande afschrijvingen: Alle afschrijvingen van grote nummer worden vanaf vanavond acht uur ongedaan gemaakt.
 • Inlegblokken: Vanaf morgen mogen alleen de inlegblokken van de kleine nummers afgeschreven worden voor roeiers vanaf 18 jaar en ouder.
 • Vlot: Het vlot wordt weer in twee gelijke delen verdeeld.
  1. Een inlegdeel, stroomafwaarts
  2. Een aanleg- en uithaaldeel, stroomopwaarts.
 • Wasplekken boten: Om de bewegingen op het plein voor de vereniging te beperken zijn er 4 wasplekken beschikbaar.
 • Ergometers: Er mag alleen worden geërgometerd in de loods of buiten op het plein. Per loods mogen er maximaal 2 mensen tegelijkertijd ergometeren. Tip: zet de ergometers op voldoende afstand van elkaar (minimaal 1,5 m), liefst achterin de loods zodat je rekening houdt met roeiers die skiffs in en uit de loods brengen.
 • Omkleden: Kom zoveel mogelijk in je roeikleding naar de vereniging. Jassen en tassen kun je kwijt in de loods. Achterin de loods zijn een beperkt aantal kluisjes beschikbaar voor waardevolle spullen.
 • Examens: Examens in de grote nummers zullen worden uitgesteld. Examens in de skiff zullen naar verwachting gewoon doorgaan.
 • Één Huishouden: roeiers uit één huishouden kunnen met een maximum van vier personen in een boot roeien. Uiteraard moet de stuur ook uit hetzelfde huishouden komen. Concreet mag er geroeid worden door leden van één huishouden in alle C2, C3, Gladde 2 en de 4 zonder stuur.

Om ervoor te zorgen dat het Coronavirus zich niet verspreidt binnen onze vereniging is het van groot belang dat iedereen zich strikt aan het Corona protocol, 1,5 meter regel en de hygiëne maatregelen houdt.

Mocht je leuke ideeën hebben hoe we als leden van de Hertog verbonden kunnen blijven in deze lastige tijd. Laat dit dan gerust aan het bestuur weten!

Veel skiffplezier en houd moed!

14 oktober: Corona protocol fase4 (versie 4.0)

Succesvolste EK roeien ooit voor Nederland: acht keer goud, één zilveren plak en twee keer brons!

knrb banner toproeien 1536x432

De finaledag 11 oktober 2020 van de Europese kampioenschappen heeft Nederland al veel medailles opgeleverd: acht keer goud, één zilveren plak en twee bronzen blikken..

Vooral de Europese titel voor de mannendubbeltwee was bijzonder: Melvin Twellaar en Stef Broenink, die pas sinds kort een nieuw duo vormen, werden na een sterke race verrassend Europees kampioen.  Bekijk alle filmbeelden op deze pagina van NOS.nl

Op 18 augustus is de midweek introductiecursus van start gegaan met zes aspirant-roeiers.
De cursus, die aanvankelijk op 7 april zou beginnen maar toen moest worden geannuleerd vanwege corona, werd kort voor aanvang op 11 augustus nog eens met een week uitgesteld om roeiers en coaches te behoeden voor de extreme hitte.
De zes cursisten zijn enthousiast begonnen. Als ze dit volhouden en het weer verder meezit, kunnen ze eind oktober het R1-examen afleggen.
Een aantal cursisten dat zich voor het voorjaar had opgegeven, kon helaas door agenda-problemen niet meedoen aan deze najaarscursus. We hopen ze in 2021 als nieuwe leden te kunnen verwelkomen.

midweekintroductie 2020

(function() { var script = document.createElement('script'); script.src = "https://paperform.co/__embed";document.body.appendChild(script); })()
hertog beweegt3

Maandag genoten velen van het prachtige weer tijdens Koningsdag, ondanks de nieuwe richtlijnen. Veelal thuis met een lekkere barbecue, maar sommigen trokken er met een fietstochtje erop uit. Anderen bezochten hun familie met de benodigde afstand. Na een rustige, andere Koningsdag dan dat we gewend zijn, pakken we weer zoetjes aan de draad op.
 
Vandaag is men weer druk geweest met de bezigheden waar ze zich normaliter tijdens deze lockdown mee bezig houden. En voor ons staat een 3e sessie 'lockdown-training' gepland. Zijn er al wat roeiers aan-/ afgehaakt? Hou vol mensen, we zitten in hetzelfde schuitje! Of heb ik met deze opmerking al meer heimwee naar het roeien gecreëerd? Laten we dan maar snel wat afleiding zoeken en beginnen. Even nog eerst de drinkfles vullen en let's go!