Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Hertog in beweging (2)

Vandaag het tweede deel van de online training. Iedere 2 dagen wordt er een link van de ARAM training geplaatst waar de Hertogleden (hopelijk fanatiek) aansluiten. Deze training is nadrukkelijk bedoeld voor de spieropbouw, mobiliteit en flexibiliteit voor het roeien.

Voor dat deze keer de video begint, zet je voor jezelf de volgende hulpmiddelen klaar die je thuis wel ergens hebt staan of liggen.
- stoel of kruk (bij voorkeur laag, rond de 30cm hoogte) en zet deze stevig tegen een muur aan.
- 2 stuks gevulde 1,5 liter flessen.
- een lat/ stok/ bezemsteel voor contragewicht.

Heb ook altijd voor jezelf een flesje drinken klaarstaan en een handdoek, net zoals bij de indoortraining gebruikelijk is. En voorkom afleiding door huisdieren ;-) 

Vandaag in deze video wordt na een kleine warming-up een set van 4 oefeningen afgewerkt die men thuis 3x zou moeten herhalen voor een volledige training. Dit zou goed te volgen moeten zijn, maar voelt het voor jou na de 1e of 2e sessie al te pittig, last dan een goede pauze in voor een volgende sessie. Of volg 1 sessie morgen, dat kan natuurlijk ook! Denk eraan, doe het op jouw niveau. Meedoen is belangrijker dan niet meedoen.
Probeer de oefening wel zo goed mogelijk in tempo te volgen. Niet voor iedereen is het aantal herhalingen of duur haalbaar. Maak zoveel mogelijk herhalingen voor jezelf en pak daarna goed je rust om de volgende oefening weer te kunnen aansluiten.

Uiteraard willen we nog niet te veel verklappen, maar toch even een kanttekening vooraf. De oefening 'lunges' wordt uitgevoerd met de benodigde stoel. Lijkt dit voor jou te riskant? Voer dan de oefening als volgt uit:
- rechtop staan.
- stap naar achteren (niet naar voren dus)
- zak daarna door totdat je knie bijna de grond aanraakt.
- en weer terug totdat je rechtop staat.
De gevulde flessen worden hierbij als contragewichten gebruikt, wat de balans ten goede komt.

Iedereen die deelneemt veel succes en zweet gewenst! Laat gaarne weten via de babbelbox wat je van deze trainingen vindt. Tips kunnen altijd gebruikt worden voor de volgende winter-indoorperiode.

Hier is de link naar online training 2

Dennis