Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Jeugdroeien, recreatief competieroeien

Op deze pagina willen we je een beeld geven over het jeugdroeien bij De Hertog. Wil je meer weten over het jeugdroeien bij De Hertog, stuur dan een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je lid worden van De Hertog klik dan naar de pagina's over Lid worden of ga direct naar het online-inschrijfformulier. Je komt dan op de wachtlijst te staan voor de start van het nieuwe seizoen dat ieder jaar in mei van start gaat.

Wat is jeugdroeien
Het jeugdroeien is er voor jonge mensen van 12 tot 18 jaar die goed kunnen zwemmen.

Bij deze groep staat het plezier in het roeien voorop. Natuurlijk zorgen de coaches er voor dat de jeugd goed wordt opgeleid en er technische goed geroeid kan worden. Dit wordt echter zodanig aangepakt dat er ruimte is voor plezier en humor.

De Hertog heeft een enthousiaste groep jeugdroeiers. Op dit moment bestaat de groep uit 18 jeugdleden waarbij de jongste 12 jaar oud is. Bij het komende seizoen zullen hier een aantal bij komen.

Trainingen
De trainingen vinden altijd plaats onder toezicht van een jeugdcoach. Bij De Hertog hanteren we het zogenoemde cybernetische roei-instructie. Dit houdt in dat je leert roeien in een skiff (een-persoonsboot). Je krijgt hierbij aanwijzingen van de coach en je leert zelf heel snel hoe een boot reageert op je eigen handelingen.

foto 7 roeien 24 april 040

Er wordt elke week door de jeugd geroeid op een vast moment. In het zomerseizoen (tijdens de zomertijd) traint de jeugd op zaterdag van 12.00 tot 13.30 uur en op woensdag van 18:00 tot 19.30 uur. In het winterseizoen gelden dezelfde trainingstijden maar wordt de dinsdag training vervangen door een indoor training (waar overigens ook de volwassenen aan meedoen, heel gezellig) die op woensdagen plaats vinden.

Activiteiten
Naast de trainingen worden er ook andere activiteiten voor de jeugd georganiseerd. Zo zijn we in 2018 voor het eerst gestart met een jeugdkamp (weekend). Dit vindt plaats in het eerste weekend na de zomervakantie van de scholen.

Verder worden door verschillende verenigingen (ook De Hertog zelf) regionale wedstijden georganiseerd en organiseren we roeidagtochtjes. De jeugdgroep organiseert zelf het sinterklaasavondje waarbij de coaches natuurlijk ook van de partij zijn.

Introductie nieuwe leden
In mei van ieder jaar start het nieuwe seizoen. Deze periode starten we met een periode van 4 weken waarbij geïnteresseerde jeugd vrijblijvend mee mag doen bij de trainingen. Dan kan je uitproberen hoe het is om in een skiff te zitten (éénpersoonsboot). Aan het einde van deze periode beslis je dan of je lid wil worden.

Weet je nu al dat je wil gaan roeien? Schrijf je dan zo snel mogelijk in, want per seizoen kunnen we maar een beperkt aantal nieuwe jeugdleden opleiden. En wie het eerst komt die het eerst maalt.

De coaches
De jeugdcommissie bestaat op dit moment uit de volgende personen:
Stella van Dijk, Servaas van der Ploeg, Gorka Ibáñez-Landaluce. Naast deze drie zijn er nog een aantal andere coaches actief betrokken.

VOG
Sinds 2012 heeft RV De Hertog een beleid om ongewenste omgangsvormen te voorkomen. In het kader van dit beleid beschikt De Hertog van alle jeugdcoaches over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).