Inloggen

 Hertog Logo Flat

Algemeen introductiecursus

Introductiecursus

Ieder voorjaar starten wij met de roei-opleiding voor aspirant-leden (volwassenen), het zogenaamde introductie-roeien. De introductie voor het Avond-& weekend en het midweek roeien start elk jaar rond het verzetten van de klok naar zomertijd.

leren roeien 1

 

Beleef het tijdens de introductie!

Roeien is veel meer dan 2x sporten in de week. Naast roeien zorgen wij voor onze vloot en ons prachtige gebouw. Ook houden wij van gezelligheid, dus regelmatig zijn er borrels, clubmaaltijden of kan je meedoen aan verschillende (roei)activiteiten zoals toertochten of wedstrijden.

Je stapt niet zomaar in een roeiboot en vaart weg, daar komt heel wat bij kijken De introductiecursus bestaat uit 20 lessen waarin je door ervaren roeiers/coaches instructie krijgt over roeien, sturen en materiaalgebruik.
Onder leiding van eigen instructeurs leer je het roeien en onze vereniging kennen.
In de eerste 10 lessen (5 wkn) worden de beginselen en het plezier van het roeien bijgebracht. Daarna beslis je of je lid wordt, en in het vervolgtraject ga je de roeitechniek verder aanscherpen. De introductie wordt na ca. 10 weken met het eerste roei-examen afgesloten.(indien je hier klaar voor bent) en een bbq.

Een bezoek aan de vereniging voorafgaand aan de inschrijving is een goede eerste kennismaking met ons en voorkomt een mogelijke teleurstelling. De beste tijd hiervoor is op zaterdag tussen 11:00 en 13:00 uur. Loop gerust even binnen en vraag naar iemand van het bestuur of de introductiecommissie.

Interesse?
Heb je interesse in roeien of in het deelnemen aan de introductiecursus, meld je dan aan via het online inschrijfformulier.
Meer informatie over lid worden vinde je op deze pagina.

Dit Introductieboekje roeien (klik om te downloaden als pdf) wordt uitgereikt aan deelnemers van de introductiecursus en geeft alvast een beetje een beeld van wat je allemaal te wachten staat.


is roeien iets voor jou

 


Roeitijden introcursus


Introductielessen en -tijden

De avond & weekend-introductie start vanaf april in 3 groepen van maximaal 16 roeiers. Elke groep roeit 2 maal per week.
Groep 1: maandag- en donderdagavond 19.00 - 20.30 uur
Groep 2: dinsdagavond 19.00-20.45 uur en zaterdagochtend 8.30-10.00 uur
Groep 3: woensdagavond 19.00-20.30 uur en zondagochtend 8.30-10.00 uur
Voorafgaand aan de intro is er een startbijeenkomst waar de groepen ingedeeld worden. Bij de indeling in groepen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met je voorkeur.
NB: exacte lesdata worden direct gecommuniceerd aan de deelnemers.

Midweekroeien: start op 12 april, roeitijden zijn dinsdag en donderdag 13.30-15.00.

Wees ongeveer 15 minuten voor aanvang van de roeitijd aanwezig om alvast de spullen klaar te zetten, zodat iedereen op tijd begint. Na afloop van het roeien worden de boten gepoetst en gaan ze terug in de loods. Het is gebruikelijk (en gezellig!) om onder het genot van een kopje koffie of thee nog wat na te praten.

roeitijden

Roeikleding

Tijdens het roeien is het prettig wat strakkere kleding te dragen en smalle, platte gymschoenen (bootschoenen) aan te roeiinstructie2hebben (geen hardloopschoenen met brede of verhoogde hakken). Neem altijd een droog stel kleding mee. De kans dat je te water raakt tijdens de introductiecursus is erg klein aangezien we gebruik maken van breed en stabiel materiaal. Mocht je toch eens een keer in de skiff (d.i. een eenpersoonsboot) stappen, dan is de kans dat je omslaat eerder aanwezig. Dat is natuurlijk niet zo erg, want je kunt zwemmen, maar droge kleren is dan wel prettig. De Hertog heeft warme douches, dus lekker opwarmen na een zwembeurt kan gelukkig wel.

Kosten


De kosten voor de introductiecursus bedragen € 75,-. roeiinstructie
De introductie bestaat uit 20 lessen. 
In de eerste helft van de introductie (10 lessen = 5 wkn) kijk je of het roeien bij de Hertog bevalt of niet. Vind je het leuk, dan ga je door met de tweede helft van de intro en word je lid per 1 juni.

Je hoeft alleen contributie voor de resterende maanden van het jaar te betalen, die wordt dan via de machtiging geïnd. Bevalt het roeien bij de Hertog je niet, dan geef je dat door aan de ledenadministratie en dan worden alleen de kosten van de introductie geïnd.

Voor 2024 is de jaarcontributie vastgesteld op € 288,- . Als je na de 10 introlessen besluit lid te worden betaal je naar rato nog contributie bijvoorbeeld € 168,- (7/12e x € 288) voor 7 maanden.  

gebruik het machtingsformulier hieronder
SEPA machtigingsformulier 2023