Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Algemeen introductiecursus

Introductiecursus

Ieder voorjaar starten wij met de roei-opleiding voor aspirant-leden (volwassenen), het zogenaamde introductie-roeien. De introductie voor het Avond-& weekend en het midweek roeien start elk jaar rond het verzetten van de klok naar zomertijd.

leren roeien 1

 

Beleef het tijdens de introductie!

Roeien is veel meer dan 2x sporten in de week. Naast roeien zorgen wij voor onze vloot en ons prachtige gebouw. Ook houden wij van gezelligheid, dus regelmatig zijn er borrels, clubmaaltijden of kan je meedoen aan verschillende (roei)activiteiten zoals toertochten of wedstrijden.

Je stapt niet zomaar in een roeiboot en vaart weg, daar komt heel wat bij kijken De introductiecursus bestaat uit 20 lessen waarin je door ervaren roeiers/coaches instructie krijgt over roeien, sturen en materiaalgebruik.
Onder leiding van eigen instructeurs leer je het roeien en onze vereniging kennen.
In de eerste 10 lessen (5 wkn) worden de beginselen en het plezier van het roeien bijgebracht. Daarna beslis je of je lid wordt, en in het vervolgtraject ga je de roeitechniek verder aanscherpen. De introductie wordt na ca. 10 weken met het eerste roei-examen afgesloten.(indien je hier klaar voor bent) en een bbq.

Een bezoek aan de vereniging voorafgaand aan de inschrijving is een goede eerste kennismaking met ons en voorkomt een mogelijke teleurstelling. De beste tijd hiervoor is op zaterdag tussen 11:00 en 13:00 uur. Loop gerust even binnen en vraag naar iemand van het bestuur of de introductiecommissie.

Interesse?
Heb je interesse in roeien of in het deelnemen aan de introductiecursus, meld je dan aan via het online inschrijfformulier.
Meer informatie over lid worden vinde je op deze pagina.

Dit Introductieboekje roeien (klik om te downloaden als pdf) wordt uitgereikt aan deelnemers van de introductiecursus en geeft alvast een beetje een beeld van wat je allemaal te wachten staat.


is roeien iets voor jou