Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Introductie 2018

De Introductiecursus start elk voorjaar, begin april. Voor de midweek start de introductie begin mei. Aspirant-leden die zich inschrijven worden op de wachtlijst geplaatst, in volgorde waarin zij zich aangemeld hebben.
Heb je al enige roei-ervaring, kijk dan voor de eventuele mogelijkheden op de pagina Lid worden / tabblad 1. Lid met roei-ervaring.

leren roeien 1Introductiecursus
Ieder voorjaar starten wij met de roei-opleiding voor aspirant-leden (volwassenen), het zogenaamde Introductie-roeien. In 2018 starten cursussen voor het avond- & weekendroeien en voor de Midweek vanaf begin april. Onder de bezielende leiding van eigen instructeurs leer je de geneugten van het roeien en onze vereniging kennen. Halverwege juli zullen de meesten hun intro afsluiten met het eerste roei-examen!

Interesse?
Heb je interesse in roeien of in het deelnemen aan de introductiecursus, meld je dan aan bij de ledenadministratie.

Meer info over het lid worden vind je op deze pagina.
Een bezoek aan de vereniging voorafgaand aan de inschrijving is een goede eerste kennismaking met ons en voorkomt een mogelijke teleurstelling. De beste tijd hiervoor is op zaterdag tussen 11:00 en 13:00 uur. Loop gerust even binnen en vraag naar iemand van het bestuur.

In 2010 kwam ons nieuwe gebouw gereed en werd RV de Hertog als roeivereniging goed zichtbaar in de stad. Dit heeft ertoe geleid dat veel aspirantleden zich aanmeldden en sindsdien werken we nog steeds met een wachtlijst. Voor de avond- & weekendgroep starten wij met een groep van ongeveer 45 deelnemers. Wil je je inschrijven voor de cursus van 2016 ga dan naar het online-inschrijfformulier. Zodra het inschrijfgeld ad 15 euro is betaald beschouwen we je als 'geplaatst op de wachtlijst voor de introductiecursus'. Voor de midweekgroep is de capaciteit 12 à 15 deelnemers.

Dit Introductieboekje roeien (download als pdf) wordt uitgereikt aan deelnemers van de introductiecursus en geeft alvast een beetje een beeld van wat je allemaal te wachten staat. Ook leuk om te lezen voor overig leden.

De introductiecommissie
Avond & weekend: Jos Hollestelle, Edith van Delft, Evi Bertrums en Marcel Welters.
Midweek: Gerard Noordijk, Marianne Geerssen en Anneke van der Burg.

Is roeien iets voor jou?

Beleef het tijdens de introductie roeien
Je stapt niet zomaar in een roeiboot en vaart weg, daar komt heel wat bij kijken. ‘Roeien’ is veel meer dan 2x sporten in de week. Naast roeien zorgen wij voor onze vloot en ons prachtige gebouw. Ook houden wij van gezelligheid, dus regelmatig zijn er borrels, clubmaaltijden of kan je meedoen aan verschillende (roei)activiteiten zoals toertochten of wedstrijden. Om te leren roeien en alvast een beetje 'kennis te maken' met wat er nog meer bij komt, organiseren wij elk voorjaar het Introductie-roeien.


is roeien iets voor jou
De introductiecursus bestaat uit 20 lessen waarin je door ervaren roeiers/coaches instructie krijgt over roeien, sturen en materiaalgebruik. Aan het eind van de cursus zal het eerste roeiexamen afgenomen worden zodat je daarna met je roeiploeg zelfstandig het water op kunt.

De avond & weekend-introductie start begin april in 3 groepen van maximaal 15 roeiers. Elke groep roeit 2 maal per week. De introductie voor de avond- en weekendroeiers begint op 10, 11 en 12 april. De introductie van het midweekroeien (senioren) start 10 mei met 1 groep van 12 à 15 roeiers. Deze groep roeit 2 maal per week op dinsdag en donderdag aan het begin van de middag.

In de eerste 10 lessen (5 wkn) worden de beginselen en het plezier van het roeien bijgebracht. Daarna beslis je of je lid wordt, en ga je de roeitechniek verder aanscherpen. We sluiten 16 juli de introductie af met een examen voor alle nieuwe roeiers (indien je hier klaar voor bent) en een bbq met midzomernachtfeest.