Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

Midweekroeien

De Hertog kent een groot aantal leden die doordeweeks overdag roeien. In het ploegprofiel Midweek is te zien welke leden dat zijn.

In de afgelopen jaren is binnen de midweekgroep een verdergaande ontwikkeling te zien waarbij er meer aandacht is voor het ontwikkelen van de roeitechniek en dus het behalen van het R2-diploma. Deze ontwikkeling brengt met zich mee dat ook de midwekers in ploegen zijn gaan roeien. Hoewel bijna alle ploegen op dinsdag en meestal ook op de donderdag roeien, ontbrak er toch een gevoel van saamhorigheid. Om hieraan invulling te geven is het 'husselroeien' ontstaan.

Husselroeien: enkele keren per jaar op dinsdag, aanvang indeling 9.30 uur. 

2013-03-05 10.02.05

Om 9.30 uur wordt gestart met het maken van de indelingen. Ook tijdens dit ‘husselroeien’ wordt iedereen geacht alleen in materiaal te roeien waarvoor hij/zij de diploma’s heeft. Er wordt vooral geroeid in C-materiaal, zodat R1 en R2 goed kunnen mixen. De enige uitzondering vormt de Muntel. In deze R2-boot mogen tijdens het mix-roeien ook roeiers met R1 roeien. Let wel op dat de stuur ervaring heeft met het sturen van een gladde boot. Er wordt geroeid van 10 uur tot half 12 en aansluitend wordt gezamenlijk koffie gedronken en bijgekletst.

roeifoto odaMidweek transfer coördinator
Caroline Smits is sinds 2021 verantwoordelijk voor de transfers van roeiers tussen teams en de plaatsing van zij-instromers binnen de midweek teams.  Ze is daarmee een belangrijke schakel tussen de commissaris roeien en de midweekroeiers en daarmee aanspreekpunt voor alle midwekers voor transferzaken.

Bijeenkomst voor midwekers
Tenminste tweemaal per jaar werden er bijeenkomsten voor midwekers georganiseerd met het doel bij te praten over ontwikkelingen op de vereniging en om als totale groep aangenaam samen te zijn. Met een opkomst van zo'n 75% van de midwekers is dat de afgelopen jaren goed gelukt. De organisatie van deze activiteit zal door de commissaris activiteiten en commissaris roeien na de corona periode weer opgestart worden. 

Toerroeien
Een groot deel van de midwekers roeit wel eens een toertocht. Alles over toertochten die vanuit de Hertog ondernomen worden kun je lezen op de pagina's over Toerroeien.

Naast recreatieve ploegen kent de midweekgroep ook wedstrijdroeiende ploegen, zoals Voortvarend. Niet te vaak taart eten na de training, jongens!

midweekroeiers febr 2011crop