Inloggen

 

 

 

 

 Hertog Logo Flat

 

In lijn met de nieuwe maatregelen van de overheid geldt per direct het volgende:

 • Het roeien wordt  beperkt. Roeiers vanaf achttien jaar mogen alleen roeien in éénpersoonsboten, tenzij de roeiers uit één huishouden komen, met een maximum van vier personen.
 • De Hertoginn en de kleedkamers blijven gesloten.

Praktisch betekent dit:

 • Bestaande afschrijvingen: Alle afschrijvingen van grote nummer worden vanaf vanavond acht uur ongedaan gemaakt.
 • Inlegblokken: Vanaf morgen mogen alleen de inlegblokken van de kleine nummers afgeschreven worden voor roeiers vanaf 18 jaar en ouder.
 • Vlot: Het vlot wordt weer in twee gelijke delen verdeeld.
  1. Een inlegdeel, stroomafwaarts
  2. Een aanleg- en uithaaldeel, stroomopwaarts.
 • Wasplekken boten: Om de bewegingen op het plein voor de vereniging te beperken zijn er 4 wasplekken beschikbaar.
 • Ergometers: Er mag alleen worden geërgometerd in de loods of buiten op het plein. Per loods mogen er maximaal 2 mensen tegelijkertijd ergometeren. Tip: zet de ergometers op voldoende afstand van elkaar (minimaal 1,5 m), liefst achterin de loods zodat je rekening houdt met roeiers die skiffs in en uit de loods brengen.
 • Omkleden: Kom zoveel mogelijk in je roeikleding naar de vereniging. Jassen en tassen kun je kwijt in de loods. Achterin de loods zijn een beperkt aantal kluisjes beschikbaar voor waardevolle spullen.
 • Examens: Examens in de grote nummers zullen worden uitgesteld. Examens in de skiff zullen naar verwachting gewoon doorgaan.
 • Één Huishouden: roeiers uit één huishouden kunnen met een maximum van vier personen in een boot roeien. Uiteraard moet de stuur ook uit hetzelfde huishouden komen. Concreet mag er geroeid worden door leden van één huishouden in alle C2, C3, Gladde 2 en de 4 zonder stuur.

Om ervoor te zorgen dat het Coronavirus zich niet verspreidt binnen onze vereniging is het van groot belang dat iedereen zich strikt aan het Corona protocol, 1,5 meter regel en de hygiëne maatregelen houdt.

Mocht je leuke ideeën hebben hoe we als leden van de Hertog verbonden kunnen blijven in deze lastige tijd. Laat dit dan gerust aan het bestuur weten!

Veel skiffplezier en houd moed!

14 oktober: Corona protocol fase4 (versie 4.0)

Succesvolste EK roeien ooit voor Nederland: acht keer goud, één zilveren plak en twee keer brons!

knrb banner toproeien 1536x432

De finaledag 11 oktober 2020 van de Europese kampioenschappen heeft Nederland al veel medailles opgeleverd: acht keer goud, één zilveren plak en twee bronzen blikken..

Vooral de Europese titel voor de mannendubbeltwee was bijzonder: Melvin Twellaar en Stef Broenink, die pas sinds kort een nieuw duo vormen, werden na een sterke race verrassend Europees kampioen.  Bekijk alle filmbeelden op deze pagina van NOS.nl

Op 18 augustus is de midweek introductiecursus van start gegaan met zes aspirant-roeiers.
De cursus, die aanvankelijk op 7 april zou beginnen maar toen moest worden geannuleerd vanwege corona, werd kort voor aanvang op 11 augustus nog eens met een week uitgesteld om roeiers en coaches te behoeden voor de extreme hitte.
De zes cursisten zijn enthousiast begonnen. Als ze dit volhouden en het weer verder meezit, kunnen ze eind oktober het R1-examen afleggen.
Een aantal cursisten dat zich voor het voorjaar had opgegeven, kon helaas door agenda-problemen niet meedoen aan deze najaarscursus. We hopen ze in 2021 als nieuwe leden te kunnen verwelkomen.

midweekintroductie 2020

(function() { var script = document.createElement('script'); script.src = "https://paperform.co/__embed";document.body.appendChild(script); })()
hertog beweegt3

Maandag genoten velen van het prachtige weer tijdens Koningsdag, ondanks de nieuwe richtlijnen. Veelal thuis met een lekkere barbecue, maar sommigen trokken er met een fietstochtje erop uit. Anderen bezochten hun familie met de benodigde afstand. Na een rustige, andere Koningsdag dan dat we gewend zijn, pakken we weer zoetjes aan de draad op.
 
Vandaag is men weer druk geweest met de bezigheden waar ze zich normaliter tijdens deze lockdown mee bezig houden. En voor ons staat een 3e sessie 'lockdown-training' gepland. Zijn er al wat roeiers aan-/ afgehaakt? Hou vol mensen, we zitten in hetzelfde schuitje! Of heb ik met deze opmerking al meer heimwee naar het roeien gecreëerd? Laten we dan maar snel wat afleiding zoeken en beginnen. Even nog eerst de drinkfles vullen en let's go!

Vandaag het tweede deel van de online training. Iedere 2 dagen wordt er een link van de ARAM training geplaatst waar de Hertogleden (hopelijk fanatiek) aansluiten. Deze training is nadrukkelijk bedoeld voor de spieropbouw, mobiliteit en flexibiliteit voor het roeien.

Voor dat deze keer de video begint, zet je voor jezelf de volgende hulpmiddelen klaar die je thuis wel ergens hebt staan of liggen.
- stoel of kruk (bij voorkeur laag, rond de 30cm hoogte) en zet deze stevig tegen een muur aan.
- 2 stuks gevulde 1,5 liter flessen.
- een lat/ stok/ bezemsteel voor contragewicht.

Wat is Nederland de afgelopen 6 weken veranderd door de coronacrisis. Een grote impact op de samenleving sociaal, maar voor RV de Hertog vooral op sportief gebied. Al weken lang is de vereniging gesloten en kunnen we jammerlijk niet genieten van het watergevoel onder een stralende zon. Bij velen, zo niet iedereen, begint het onderhuids al goed te kriebelen. 
De recente berichtgevingen vanuit de overheid zijn weer lichtelijk positief. Momenteel verandert er helaas voor de Hertogleden ouder dan 18 jaar niks, maar hopelijk (fingers-crossed) kunnen die ook binnenkort rustig aan weer een aanvang maken. 

In conditie blijven? 
Doordat niet iedereen thuis een ergometer heeft staan, wat het roeigevoel nog enigszins kan benaderen, is men op zoek naar andere alternatieven om de overbodige energie kwijt te kunnen d.m.v. fietsen, hardlopen of skeeleren. Echter is dit niet voor iedereen weggelegd. Enkelen zijn doorgegaan met oefeningen die zij tijdens de indoortraining voor hun kiezen kregen. Hier willen we op voort borduren door de komende weken een alternatieve work-out op de site te vermelden die voor iedereen te volgen is. Bij het stapsgewijs volgen met andere Hertogleden werk je tezamen weer aan je conditie.

Doe mee met de Online Training!
Er is allereerst gekozen voor een 14-delige work-out sessie van ARAM training die om de 2 dagen met toelichting van Dennis op de site wordt geplaatst. Deze is in het begin goed en makkelijk te volgen én sluit aan voor de spieropbouw voor roeiers. De oefeningen worden goed uitgelegd en welk effect dit heeft. Naarmate deze work-out vordert zullen de oefeningen ook pittiger worden.

Bekijk hier de video en laat graag in de babbelbox je mening achter.
 
Naast deze work-out bied het YouTube kanaal van ARAM training andere tips en instructies op het gebied van roeien.
Zeker de moeite waard om te volgen én uit te oefenen!
 

botenbijnacht

Op gedempte toon bespreken de boten de toestand.
Wat er aan de hand is. En waarom zij hier niet in gekend zijn.
De riemen doen het enige waar ze goed in zijn: kakelen en onzin kletsen. “Misschien ligt er sneeuw, twee meter hoog of zo.” “Ja, of uhh het water is verdampt.” “Joh! Denk je?” “Ja, kan toch.” “En de vissen dan.” “Die liggen in de modder te flapperen.” “Jeeeemig.”
Uren houden de riemen dat vol. Mekaar de wildste verhalen doen over de oorzaak van de vreemde stilte. Totdat een van de boten vraagt of ze misschien hun kwek een tijdje kunnen houden.
De bokken zeuren over de metalen houders die pijnlijk in hun lijf drukken. “Ik ben helemaal ingedeukt.” “Ooh, ik ook. Maar ik probeer aan iets anders te denken.”
Van de handdoeken wordt al weken niets meer vernomen. “Helemaal verstijfd, geloof ik,” fluistert een emmer. Zelf heeft hij jeuk door kalk-randen.
Achterin voelen de reddingvesten zich leeg. Ze wenen. De sponzen zijn daar eindelijk mee opgehouden.
Alleen de groen-gele kussentjes hebben goeie zin. In hun hoekje klinkt om de haverklap de klaterende lach. Eindelijk geen dikke bipsen meer op hun gezicht. Hoera.

 

Wat we op 15 maart schreven is nog steeds van kracht:

Het gebouw van RV de Hertog is met ingang van 16 maart gesloten.
Ergometeren, roeien, vergaderen etc.: helaas niet toegestaan. Clinics voor mensen van buiten zijn ook niet mogelijk.

Hetzelfde geldt voor skiffen. Na de instructies van de regering kunnen wij ons niet permitteren om toch te roeien, ook al is het in een skiff. Dat zou maatschappelijk niet geaccepteerd worden, ook al zouden we goed kunnen beredeneren dat er bij het skiffen geen besmettingsrisico is.

Het bestuur betreurt deze tijdelijke sluiting uiteraard zeer, maar hoopt op uw aller begrip.

De KNRB heeft een lijst opgesteld met veelgestelde vragen en antwoorden met betrekking tot het Coronavirus.

Mag er tot 1 juni niet meer getraind worden?
Trainen en bewegen is niet verboden, maar doe dit zoveel mogelijk binnen. Als je naar buiten gaat, hou dan 1.5 meter afstand van andere mensen. Bekijk hier de sport en beweegadviezen opgesteld door NOC*NSF.

Het bestuur bekijkt van dag tot dag de ontwikkelingen. We volgen daarbij (minimaal) de richtlijnen van de overheid en de KNRB.